Over Mij

Over Mij

Life begins at the end of the comfort zone

Ik ben Laura Bonnes en heb al mijn hele leven paarden.

Hippodura is mijn hobby-bedrijf, waarmee in mens en dier help om vrijer te bewegen en plezier met elkaar te hebben.

Ik zie veel paarden die niet hebben geleerd om in balans (core stabiel) te lopen, zichzelf in evenwicht te houden en een ruiter te dragen. Ze lopen met een korte hals, vaak met een valse knik, een weggedrukte (holle) rug, achterbeen dat ver achter de massa blijft en een voorbeen dat onevenredig hoog wordt opgetild.

En ik zie mensen met soortgelijke problemen. Bij de paarden zie en ervaar ik vaak fysieke en mentale blokkades of compensaties, die te maken hebben met of voortkomen uit deze onbalans. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld een strakke houding of beweging en in onnatuurlijk gedrag. Ik ben ervan overtuigd dat dit tot blessures leidt en mens en dier ervan weerhoudt in vrijheid en vreugde te bewegen.

Ik help graag om deze vrijheid en vreugde te herstellen door de mentale en fysieke blokkades die dit verhinderen op te heffen. De Hippo-Urim code is daarvoor onmisbaar en ik ben elke dag dankbaar dat ik hiermee mag werken.

Laura behandelt al enige tijd mijn paarden, met succes. Zij is een van de weinige therapeuten na wiens behandeling ik daadwerkelijk verschil voel. Tijdens de behandelingen kijk ik graag mee en vaak kan ik goed zien hoe mijn paarden release. Dat is een prachtig gezicht. Onlangs heb ik voor de eerste keer een behandeling samen met een van mijn paarden gehad. Ik liep tegen een aantal mentale en lichamelijke problemen aan met dit paard. De spiegel die Laura mij voorhield deed allemaal puzzelstukjes op zijn plek vallen. De samenwerking met dit paard gaat nu fantastisch. Eye-opening behandelingen.

Nina Kok Cross Ruiter

Laura is helder, direct en eerlijk. Ingewikkelde dingen kan ze door metaforen en vergelijkingen heel helder verwoorden en het je ook laten voelen. Ze kan goed aansluiten op hoe je leert en weet de sleutels te vinden die nodig zijn om het geheel weer te laten stromen voor zowel ruiter als paard.

Rosanne

Gallerij

Mijn Foto's