Fascia Release en Bodywork

Fascia is het bindweefsel dat tot op celniveau alles in het lichaam bevat en omvat. Het bevat ook de diepe kennis van het zijn van het wezen en communiceert met behulp van elektrische lading. Als de fascia niet meer kan bewegen is het uitgesloten dat het lichaam beweegt. Veel vage klachten en bewegingsbeperkingen hebben te maken met verstoord fascia weefsel. Deze verstoring kan ontstaan door (over)belasting door beweging, voeding of trauma, maar kan ook vanuit een energieblokkade ontstaan. De oorzaak van een energieblokkade kan bijvoorbeeld fysiek of mentaal trauma zijn. Als er sprake is van zo’n blokkade dan werk ik daarop met de energetische Hippo-Urim code, verwerkt in een singel, waarmee ik deze blokkades kan op heffen en doen vergeten.

Verder werk ik met speciale (druk) punten die een hele fasciale keten kunnen ontspannen (Dr. Kerry, Ridgway, Tove Due / Rikke Schultz en de methode van Stecco), myofasciale release technieken en zachte mobilisaties haal ik de spanning van de fascia, waardoor een bewegingsbeperking wordt opgelost of verminderd.

Paarden met beperkingen in de fascia bewegen vaak minder soepel of niet symmetrisch. Ze kunnen ook pijnreacties vertonen bij het aanraken van bepaalde plekken of gevoelig zijn met aansingelen. In training kan een heel scala aan ongewenst gedrag voorkomen.